Miért pont Stég24?

Néhány szó arról, hogy miért is pont Stég24 lett az üdülő neve...


Mivel sokan kérdeztétek, hogy miért pont Stég24 lett az üdülő neve, most pár mondatban megírjuk.

Leginkább azért mert jól hangzik :)

De kicsit több történeti hűséggel: amikor a névadáson gondolkodtunk, megkérdeztünk olyanokat, akit már ismerték az üdülőt. Korábbi vendégekkel-ismerőseinkkel-barátainkkal beszélgettünk, kaptunk is nagyon sok javaslatot. Megszámoltuk, összesen 68 felírt ötletet találtunk, közöttük jónéhány mókás javaslat is született. Így lehetett volna a nevünk "Angyali szálló" -az Angyali sziget miatt; "Vitorlás üdülő" - a mellettünk lévő Vitorlás utca miatt; "(Nagy)HaLak"; "Hálás szállás"; és még sok egyéb.

Viszont! Mindenki nagy egyetértésben azt mondta, hogy a legjobb hely nálunk a Dunapart: a két nagy stég, a vízpart és a nyugalom. Úgy gondoltuk, ezt az érzést érdemes lenne megjeleníteni a nevünkben is. Önállóan a "stég", mint név nem annyira hangzott jól, másrészt pedig elég sok is van a Dunaparton, szóval szükség volt valamilyen kiegészítésre. A 24 véletlenül adódott: a címünkben a házszám is 24, de a teljes értékű ágyaink száma is pont ugyanennyi (*).

És amikor ezt a két dolgot összeraktuk, még arra is rájöttünk, hogy "nálunk a nap 24 órájában jól érezheted magad", "24 óra nyugalom vár rád", "csak 24 mérföldnyire (43,2 km) vagyunk Budapesttől, a 0-ás kilométerkőtől", és még sorolhatnánk...

Hát így lett ez a nevünk. Reméljük, Te is - Ti is szeretitek, és persze jól érzitek magatokat nálunk!

 

(*) Bár pótágyakkal a férőhelyszám 26-ra növelhető, és reményeink szerint hamarosan az épületet is tudjuk majd bővíteni, a névadáskor ezeket még nem tudtuk.


Szerző: Stég24 üdülő - 2018.05.04
Címkék
Szerzők
Stég24 üdülő
Stég24
Kategóriák
Hírek
Általános

Archívum